Καστράκι Παραλία

Το Καστράκι είναι ένας μικρός θερινός οικισμός στην νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου. Βρίσκεται 14 χλμ (περίπου 20 λ.) από το λιμάνι και την πόλη της Νάξου την Χώρα, και περίπου 10 χλμ από τον αερολιμένα.

Το Καστράκι είναι ένα ειδυλλιακό καλοκαιρινό μέρος δίπλα στην θάλασσα και προσφέρει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης σε όσους το επισκέπτονται. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ήρεμες, χαλαρές διακοπές μακριά από την βουή της πόλης και τις χαοτικά πολυπληθείς παραλίες.

Η περιοχή του Καστρακίου είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις όμορφες δαντελλωτές αμμώδης παραλίες της, τους μοναδικούς αμμόλοφους και τους σπάνιους σκιερούς κέδρους.

Το Καστράκι είναι επίσης γνωστό για μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση παραλίες στην Νάξο, τη μεγαλοπρεπής 3 χλμ παραλία του Καστρακίου με τη μαλακή, άσπρη άμμο και τα γαλανά κρυστάλλινα νερά. Αυτή η παραλία ενώνει την περιοχή Μικρή Βίγλα με το Καστράκι και είναι ιδανική για χαλάρωση, ψάρεμα, κολύμβηση, θαλάσσια σπορ και για περπάτημα δίπλα στη θάλασσα. Το Καστράκι προσφέρει ένα από τα πιο ρομαντικά και μεγαλοπρεπή ηλιοβασιλέματα του νησιού. Μην παραλείψετε να περάσετε ένα από τα θερινά βράδια σας κοιτώντας τον ήλιο να σβήνει στο Αιγαίο και να χάνετε πίσω από τα βουνά της Πάρου.

Το Καστράκι αν και βρίσκεται έξω από την πόλη, είναι ιδιαίτερα οργανωμένο. Για την μεταφορά σας από και προς το Καστράκι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα πολυάριθμα λεωφορεία που προσφέρονται από την επιχείρηση δημόσιων συγκοινωνιών.

Για τις καθημερινές σας αγορές επισκεφθείτε ένα από τα μίνι-μάρκετ στην γύρω περιοχή. Τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν ντόπια φρούτα και λαχανικά που παράγονται από τους αγρότες της περιοχής. Στο Καστράκι, καθώς και στην γύρω περιοχή θα βρείτε διάφορα εστιατόρια που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία των τοπικών πιάτων.

Φωτογραφίες